Program


Megáll az idő – Proscenion Drámaszínpad / Mentőcsónak
4

Megáll az idő – Proscenion Drámaszínpad / Mentőcsónak

Az előadás alapjául szolgáló 1982-es, Gothár Péter rendezte film ’63-ben játszódik Budapesten. A kettő között eltelt húsz év alatt mintha nem változott volna semmi. Mintha azóta sem változott volna semmi.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 8. csütörtök, 19:30

GOTHÁR PÉTER, BEREMÉNYI GÉZA ÉS KELECSÉNYI LÁSZLÓ FILMJE ALAPJÁN:
Megáll az idő
a Proscenion Drámaszínpad előadása

Az előadás alapjául szolgáló 1982-es, Gothár Péter rendezte film ’63-ben játszódik Budapesten. A kettő között eltelt húsz év alatt mintha nem változott volna semmi. Mintha azóta sem változott volna semmi. Minden megtörtént már, megtörténik újra és megtörténhet bármikor. Egy tinédzser egyszer csak szembetalálja magát egy pimasz lánnyal és vele együtt a szerelemmel.
Felfedezés és kalandok helyett azonban csak az elvárásokat kapja: hogyan kell élni és hogyan nem szabad élni. Mindenki megmondja. Mindenkinek igaza van. Mindenki tart a rendszertől, amiben él, mert bonyolult és átláthatatlan, de legalább ennyire zavaros és ellentmondásokkal teli. Meghatározhatatlan, hiszen nem rólunk szól, hanem a hatalomról. Ha megfelelsz neki, elveszted önmagad, ha kiállsz, egyedül maradsz, ha egyensúlyozni próbálsz, eldőlsz.
Hogy nősz fel egy ilyen közegben? Hogy mondod azt egy ilyen közegben, hogy elértem valamit? Hogy maradsz önmagad? Hogy leszel önmagad? Hogy teszel bármit, amikor minden mindent jelenthet és az ellenkezőjét is? Hogy lehet lázadni, ha egyszer azt sem tudni, mi ellen?

Szereplők:
Czibor Attila
Nagy Éva
Öskü Bálint
Kati Gábor
Pápai Dávid
Székely Erika
Bús Hanga
Nagy Erik
Bereczki Bianka

Az előadás szövegkönyvét írta:
Nyulassy Attila, Erdei Lilla, Lehoczky Anna, Pápai Dávid, Pocsai Tamara, Sánta Diána

Rendező: Nyulassy Attila

A Vasvári Nemzetközi Színjátszó Fesztivál fődíja, 2017
Arany fokozatú előadás, Magyar Szín-Játékos Szövetség, 2017

Időtartam: 90 perc

Ajánlatunk


Az interjúitokban ugattok a rendszer és a hatalom ellen. Az előadásaitok pedig ugyanazt a világot képviselik, ugyanannak a világnak a részei, amitől egyébként annyira szabadulnátok. A ti művészetetek ágyazott meg a politikának.

A Szociopoly egy interaktív színházi társasjáték, a Mentőcsónak Egység és a „GYERE” Gyerekesély Egyesület közös produkciója. Az eredeti társasjátékot társadalomkutatók találták ki 2010-ben. A Szputnyik társulata 2013-ban, egy nemzetközi koprodukcióban készült előadás próbái során találkozott a játékkal, amit akkor a társulat egymás közt játszott Bass László vezetésével. Fábián Gábortól származik az ötlet, hogy a társasjáték színházi eszközök segítségével interaktív játékká váljon.

Három budapesti színész egy – azóta bezárt – színház Trianonról szóló díszelőadásán külhoni, délvidéki kollégákkal találkozik a nyílt színen. A drámaivá váló beszélgetés során egymásnak szegezik fájdalmaikat és gyanakvásaikat, a többség nem tudja megérteni a kisebbséget, a kisebbség nem tudja tolerálni azt, hogy a többség nem érti, de a többség nem érti..

Ajánló


Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!